Caracteristici ale învingătorilor – perseverența

by Constantin on January 20, 2011

“Cel mai mare succes nu înseamnă să nu cazi niciodată, ci după fiecare cădere să te ridici înapoi.” – Vince Lombardi

Dintre toate caracteristicile unei persoane care ar putea-o ajuta să aibă succes, cred că preseverența e cea mai importantă. Poți să crezi că vei avea succes, poți să simți că tu determini rezultatele, să crezi că meriți să câștigi, poți să te simți incredibil de inspirat și motivat, poți să ai parte de tot trainingul din lume. Însă dacă nu perseverezi, foarte probabil că nu vei avea succes și nu vei fi un adevărat învingător.

O singură regulă personală am în privința perseverenței. Să merite jocul în care sunt implicat acea perseverență. Cred că poate fi înțeles mai bine ce vreau să spun dacă e citit împreună cu articolul despre eficacitate.

Inevitabil, dacă ești activ și implicat în joc, uneori pierzi iar alteori câștigi. Unii chiar zic că nu e important dacă pierzi sau câștigi atât timp cât ai jucat. Adevărul este că, anumite jocuri nu-ți poți permite să le pierzi. Nu-ți rămâne în cazul asta altceva de făcut decât să înveți din fiecare eșec și să mergi mai departe.

La ce e e bun eșecul? Eșecul ne arată încă o cale care duce la alte rezultate :). Eșecul poate fi privit din mai multe unghiuri: ca experiență de învățare, ca inconvenient temporar, ca un ocol de la drumul inițal, ca o corecție a țintei, etc.  Un alt mod (auzit la Denis Waitley) de a privi eșecul  este ca îngrășamânt. În mod sigur miroase neplăcut însă ajută. Și sunt oameni care se folosesc de propriile eșecuri pe post de fertilizator pentru viitoare succese.

Putem să ne gândim la oameni considerați învingători ( sportivi, actori, muzicieni,artiști, inventatori, antreprenori, etc). Succesul lor este rezultatul a nenumărate eșecuri.  Iar momentul în care ajungi la capătul puterilor, când simți că ai dat tot ce ai putut, acela e momenul în care e nevoie să mai găsești resursele pentru a rezista și a persevera.

În concluzie, cum e foarte probabil că în viața vom avea și eșecuri, cel mai bun lucru care l-am putea face e să ne obișnuim cu ele. Iar dacă vrem să reușim să ne atingem țelurile propuse, perseverența e cheia.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Please leave these two fields as-is:

Protected by Invisible Defender. Showed 403 to 433,291 bad guys.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: